2012 Euro Ncap Test Sonuçları

2012 Euro NCAP Crash Test Results
Otomobiller için harika bir haber: 10 arabanın 9 u, bu yıl Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 başlar kazandı.Beş yıldızlı kazananlar: Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai I40, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet ve VW Jetta.

Kendi aralığında standart donanım olarak ESP olmaması nedeniyle sınıf dört yıldız için ortalama verildi Kia Picanto kesim vermedi. Bu yeni AB düzenlemeleri, elektronik stabilite programı her yeni araç için zorunlu hale gelecek.

Euro NCAP, yaya koruma konusunda çok fazla ilerleme olmadığını belirtiyor.Audi A6, Opel Ampera ve Citroen DS5 sadece sadece, 5 yıldızlı bir değerlendirme için mevcut yaya koruma gereksinimleri araya geldi.

Sorun şu ki, test edilen otomobillerin hiçbiri 2012 yılında yürürlüğe girecek yeni, daha talepkar yaya koruma standartları karşılayacak. Euro NCAP, yaya güvenliği konusunda çok iyi bir puan (% 72) elde edilen 2011 Ford Focus, diğer üreticilere izlemeniz "gereken yolu gösterir" modellerinden biri olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder